Get Adobe Flash player

Valpovački puhači po prvi puta na državnoj Smotri!

Nastup članova Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo na 31. Smotri SAPOSIB-a u Našicama bio je za pamćenje. Pozitivan naboj prije nastupa rezultirao je gotovo besprijekornim izvođenjem sve tri skladbe. Odlično izvođenje publika je popratila neočekivanim ovacijama na koje vrijedni amateri iz Valpova nisu navikli!

Odličan nastup je pratilo i stručno povjerenstvo Smotre, čije ocjene su obradovale sve članove ovoga orkestra. Po prvi puta u bogatoj 120. godišnjoj povijesti, Puhački orkestar DVD-a Valpovo plasirao se na državnu smotru puhačkih orkestara. Ovo je zaista vrijedno i zasluženo priznanje za sve članove orkestra, ali i posebno priznanje njihovom dirigentu prof. Daliboru Košutiću. Njegova upornost, stručnost i strpljivost došli su do punog izražaja. Vrhunski je odabrao program te od glazbenih amatera izvukao možda i maksimum u ovom trenutku. Dobar rad unazad nekoliko godina isplatio se upravo u jubilarnoj godini.

Na državnoj Smotri puhačkih orkestara 5. i 6. lipnja u Novom Vinodolskom pored valpovčana, slavonsko-baranjsku regiju ( 5 županija ) predstavljati će još prošlogodišnji prvaci države Gradska glazba “Trenkovi panduri” iz Požege, te Gradska glazba Virovitica.