Get Adobe Flash player

Vrbovsko: Državna smotra vatrogasnih glazbi RH

U sklopu obilježavanja 120.godina DVD-a Vrbovsko , te 100.godina limene glazbe DVD-a Vrbovsko, a pod pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice , u subotu 18.rujna održan je 26.Susret vatrogasnih orkestara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo 24. vatrogasna orkestra iz cijele Hrvatske.

Slavonsko-baranjsku regiju su zastupala tri vatrogasna orkestra : Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar DVD-a Orahovica, te združeni orkestar DVD-a Đakovo i DVD-a Retfala-Osijek. Na početku su svi orkestri zajedno izveli državnu i vatrogasnu himnu. Potom je uslijedilo službeno otvorenje od strane načelnika HVZ-a , te čelnika Primorsko-goranske Županije i grada Vrbovsko. Na kraju svečanog otvorenja svi orkestri ( oko 800 glazbenika ) izveli su koračnicu ” Croatia “.

Valpovački puhači su imali čast prvi nastupiti u pojedinačnom dijelu programa. Predstavili su se dvijema skladbama koje su izveli i na državnom natjecanju puhačkih orkestara ove godine u Novom Vinodolskom. U prepunoj sportskoj dvorani , valpovčani su ponovno svojim nastupom oduševili sve prisutne, te još jednom dokazali da spadaju u sam vrh amaterske puhačke glazbe. Treba još napomenuti da su i ovom prigodom članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo bili i po brojnosti najjači orkestar na 26.Susretu.

Nakon ovog nastupa slijede pripreme za veliki jubilarni koncert prigodom 120.godina postojanja ovoga orkestra , a koji bi se trebao održati u sklopu Dana grada Valpova.