Get Adobe Flash player

Aktivnosti valpovačkih puhača

U sklopu obilježavanja 140. obljetnice Gradske glazbe Nova Gradiška u subotu, 27. travnja, održana je 34. smotra amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje.

Na smotri je nastupilo sedam orkestara među kojima i puhači iz Valpova. Kao i prethodnih godina najbolji dojam su ostavili prošlogodišnji državni prvaci “Trenkovi panduri” iz Požege. Odmah njima uz bok su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo, te Gradska glazba Nova Gradiška i Hrvatski puhački orkestar iz Kutjeva.

Valpovčani su se predstavili sa najboljim arijama iz opere talijanskog skladatelja G. Verdija. Osim toga za ovu Smotru dirigent prof. Dalibor Košutić odabrao je i stari dobro poznati hrvatski evergrin Ive Robića: Jabuke i trešnje.

Sve nastupe je ocjenjivao Vanja Lisjak, mr. solist Simfonijskog orkestra HRT, koji će naknadno svakom od orkestara poslati viđenje njihova nastupa. Po povratku iz Nove Gradiške valpovački puhači već po tradiciji budnicom ulicama Belišća uključili su se u obilježavanje 1. svibnja Dana Grada Belišća. Sudjelovali su i na bakljadi ulicama Valpova uoči Florijanova u večernjim satima 3. svibnja, a posljednji nastup imali su prošlog vikenda kada su sudjelovali na 29. susretu vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske u Opatiji. Osim valpovačkih puhača na ovoj je smotri sudjelovalo još 14 vatrogasnih orkestara iz cijele Hrvatske.

 

Preuzeto sa: valpovstina.info