Get Adobe Flash player

Gradska glazba “Zvonimir” Solin u Valpovu

Članovi Puhačkog orkestra Dvd-a Valpovo domaćini su Gradskoj glazbi „ Zvonimir „ iz Solina 13. – 15. rujna 2013. To je uzvratna posjeta s obzirom da su valpovački puhači bili njihovi gosti prošle godine prigodom obilježavanja njihove 100-te obljetnice postojanja.

Gradska glazba „Zvonimir“ svoj je naziv dobila prema imenu hrvatskog kralja Dmitra Zvonimira koji je okrunjen u Solinu 1076. godine,  gdje je i pokopan 1089. u mauzeleju hrvatskih kraljeva na Gospinom otoku. Osnovana je 1912. godine u Solinu i predstavlja najstarije Solinsko kulturno – umjetničko društvo.

Gradska glazba „Zvonimir“ danas na svom repertoaru, uz standardne koračnice, ima i mnoge skladbe revijalnog karaktera, evergreen skladbe, skladbe dalmatinskog melosa te sakralne skladbe i djela klasične literature. Osobitu pažnju posvećuju djelima hrvatskih kompozitora. Glazba je do sada izdala jedan nosač zvuke pod naslovom Glazba&prijatelji1 te DVD izdanje pod naslovom Glazba&prijatelji2.

Na ovogodišnjem natjecanju najboljih puhačkih orkestara Hrvatske, glazba iz Solina osvojila je 1. mjesto, a u njihovom sastavu svira i valpovčanka Monika Cvenić koja je na studiju flaute u Splitu.

U subotu 14. rujna 2013. na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu s početkom u 20sati , gosti će se predstaviti cjelovečernjim koncertom pod dirigentskom palicom prof.Tonćija Ćićerića. Pola sata ranije u 19,30 sati promenadni koncert će izvesti domaćini, članovi Puhačkog orkestra Dvd-a Valpovo pod ravnanjem prof. Dalibora Košutića.