Get Adobe Flash player

Vladavina maski

Maske2016

BELIŠĆE/VALPOVO Danas su, najprije Belišćem, a zatim i Valpovom, zavladale maske.

Društvo Naša djeca iz Belišća glavni je organizator maskenbala u kome je sudjelovalo tristotinjak mališana iz Dječjeg vrtića Maslačak te učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića. U maskiranoj povorci sudjelovalo je mnoštvo djece, roditelja, baka i djedova, a pridružili su im se i Dinko Burić, gradonačelnik i Domagoj Varžić, njegov zamjenik, spremno noseći ključeve grada, kako bi ga uručili maskama u vrijeme njihove vladavine. Veselje je nastavljeno u sportskoj dvorani uz prigodan program, krofne i topli čaj.

Još se veselje nije ni stišalo, a već su maske okupirale i Valpovo. Na središnjem su trgu defilirale stotine veselih maski – djeca iz dječjih vrtića „Maza“ i „Moj Bambi“, učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, plesna skupina Osnovne škole Ladimirevci i puhački orkestar DVD-a Valpovo, koji se, uvijek spreman za veselje, tek vratio iz Belišća.

-U organizaciji i sponzorstvu su nam i ove godine pomogli Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Dječji vrtić Maza Valpovo, Izviđački odred Jovallios Valpovo, Lions club Valpovo-Belišće, Poduzetnički centar Valpovo i Crveni križ Valpovo, kojima se zahvaljujemo na pomoći i angažmanu, rekal je predsjednica Društva „Naša djeca“ Grada Valpova, Kristina Čehajić.

Veselje još traje, a nakon svega bit će podijeljene i nagrade za najuspješnije maske.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info