Get Adobe Flash player

Zbor glazbenika DVD Valpovo

Zbor glazbenika

VALPOVO Sinoć je održan Zbor glazbenika – izborna skupština Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo.

Ivan Cvenić bio je i ostao predsjednik Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo. Cvenić je zahvalio na povjerenju te je istaknuo da će i u sljedećem mandatnom razdoblju svi zajednički raditi na održavanju tradicije i još boljem radu puhačkog orkestra.

Naglasio je kako je zadovoljan djelovanjem orkestra u protekle četiri godine (što uključuje 117 javnih nastupa i 324 probe) te da okupljaju više od 40 članova i da novi kadar dolazi iz Glazbene škole. Dodao je i kako su u protekle četiri godine valpovački puhači sudjelovali na brojnim smotrama i događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a ističu se nastupi na nogometnoj utakmici Hrvatska – Mali u Osijeku i obilježavanju 140. godišnjice Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu, gdje su predvodili kolonu od 2000 vatrogasaca, zatim samostalni koncert u đakovačkoj katedrali i gostovanje u Poljskoj. Prije dvije godine Puhački orkestar DVD-a Valpovo proslavio je 125 godina djelovanja velikim svečanim koncertom koji je dirigent Dalibor Košutić ocijenio možda i najboljima u proteklih tridesetak godina. U ovoj godini prioritet će biti nabavka novih odora, u čemu će pomoći Grad Valpovo i Vatrogasna zajednica grada Valpova i općine Petrijevci, te nastup na svim važnijim događanjima u gradu i šire. Želja članova orkestra je odlazak na gostovanje u Slovačku početkom lipnja. Okupljene su pozdravili gradonačelnik Valpova Leon Žulj i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Valpova i Općine Petrijevci Zdravko Cvenić koji su članovima Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo zahvalili na dosadašnjem radu i održavanju tradicije te su izrazili nadu u još bolju buduću suradnju.

Svečanom su skupu nazočili i Dejan Pisačić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova, Zdravko Cvenić i Stjepan Koški, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Valpova i općine Petrijevci, Miroslav Šmit, predsjednik DVD-a Valpovo, Melita Brkić Tajz, predsjednica HPD Katančić, Mirela Zimmerman Markota, HKUD Valpovo 1905, Ines Brezovac, Mažoretkinje grada Valpova, časna sestra Danijela, župni zbor sv. Cecilija Valpovo i Romana Borš Mačak, voditeljica Vokalnog sastava Mursella iz Petrijevaca.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info