Get Adobe Flash player

Gostovanje Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo u Mađarskoj

Mađarska 2018.

VALPOVO U subotu su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo gostovali u Republici Mađarskoj na međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Szigetvaru.

Valpovački puhači su prihvatili poziv ravnatelja Glazbene škole grada Szigetvara Andrasa Deichlera, i predstavili se polusatnim programom.

Cjelodnevno druženje je započelo mimohodom ulicama grada u pratnji Zrinske garde Szigetvara. Svečano otvorenje je bilo na glavnom trgu Zrinski, gdje je najatraktivniji dio bilo zajedničko izvođenje tri mađarske koračnice. Članovi valpovačkog Puhačkog orkestra uspjeli su naučiti svirati sve tri koračnice u samo dva tjedna!

Nakon toga je uslijedio pojedinačni koncert orkestara, a Valpovčani su imali čast prvi se predstaviti u Kulturnom centru „ Vigado“. U polusatnom programu odsvirano je nekoliko starih evergrina, slavonskih skladbi, a najatraktivniji su bili: poznati Straussov valcer: Na lijepom plavom Dunavu i finale opere I.pl.Zajca: U boj, u boj.

Za svoj nastup primili su i posebno priznanje iz ruku gradonačelnika Szigetvara.

Susret je završio pozivom domaćem orkestru „Zrinyi Miklos“ za gostovanjem iduće godine u Valpovu. Biti će to ponovno lijep glazbeni doživljaj s obzirom da se radi o jednom od najboljih puhačkih orkestara u Republici Mađarskoj.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info