Get Adobe Flash player

Valpovački puhači u novosadskoj katedrali

VALPOVO/NOVI SAD U nedjelju su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo gostovali u Novom Sadu gdje su održali koncert u Crkvi Imena Marijina – poznatoj kao novosadska katedrala.

Nastup u katedrali je pripreman gotovo dvije godine, a realiziran je zahvaljujući rođenoj valpovčanki koja živi u Novom Sadu, gospođi Indiri Popadić. Koncert sakralne glazbe uslijedio je nakon nedjeljne Mise u 10 sati. Iako je sljedeća Misa bila planirana za 11,30 sati, domaći župnik i mnogobrojni vjernici oduševljeni glazbom primorali su valpovačke puhače na produžetak koncerta gotovo do 12 sati.

Kao zahvalu oduševljenoj publici koja je ispunila katedralu, na kraju je odsviran poznati valcer Johana Straussa: Na lijepom plavom Dunavu. Samom koncertu su bili nazočni i predstavnici hrvatskog konzulata u Novom Sadu. Odmah je uslijedio poziv s njihove strane da se ovaj koncert ponovi dogodine u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Srbiji.

Valpovački glazbenici su nakon koncerta obišli najuži centar grada, tvrđavu u Petrovaradinu i vidikovac Principovac iznad Iloka.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info