Get Adobe Flash player

Valpovački puhači u Desnom Trebarjevu

Članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo sudjelovali su 18.05.2019. na proslavi 25 godina zagrebačke firme „Vatropromet“ u rodnom selu braće Radić, Desnom Trebarjevu.

Dugogodišnja suradnja sa vlasnikom i direktorom „Vatroprometa“ Nenadom Radojčićem rezultirala je pozivom na impozantnu proslavu kojoj je nazočilo više od 800 vatrogasaca i poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva. Valpovački puhači su svirali na dočeku gostiju zajedno sa dugogodišnjim prijateljima, Puhačkim orkestrom DVD-a Otočac. Nakon intonirane državne i vatrogasne himne, uslijedio je svečani mimohod svih djelatnika firme „Vatropromet“ uz zvuke valpovačkih puhača „Serbus dragi Zagreb moj“. Cijeli program se odvijao pod vodstvom poznatog voditelja HTV-a Branka Uvodića uz sudjelovanje vječnih „Kraljeva ulice“ iz Zagreba.

Svoj doprinos proslavi dali su i valpovački majstori kotlića Marin Skelac i Zdravko Matoković uz pomoć nezaobilaznog zapovjednika valpovačkih vatrogasaca Stjepana Koškija, kuhajući slavonski čobanac u kotliću od 750 litara. Bila je to prava atrakcija i promocija valpovačkih majstora i slavonske kuhinje.

Proslava je nastavljena uz bogatu večeru i zabavu u impozantnom šatoru na nogometnom igralištu u Desnom Trebarjevu do dugo u noć.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info