Get Adobe Flash player

35. Susret vatrogasnih orkestara Hrvatske

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Zagrebačke Županije u subotu 15. lipnja 2019.  održan je 35. Susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske. Susret je održan u Gornjem Desincu nedaleko Jastrebarskog, a u sklopu 100. godina orkestra DVD-a Gornji Desinec. Sudjelovalo je 17 orkestara iz cijele Hrvatske, a među njima i članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo.

Nakon svečanog otvorenja koje je obilježilo zajedničko sviranje svih orkestara državne i  vatrogasne himne, te jedne koračnice uslijedio je pojedinačni nastup svih orkestara. Valpovački puhači su se predstavili sa tri skladbe i ostavili vrlo zapažen dojam. O tome govori podatak da je na nastupu posebno čestitao načelnik HVZ-a Željko Popović koji je i sam nekada bio glazbenik.

Za valpovački orkestar je ovo bio posebno važan nastup, jer bi se idući 36. Susret trebao održati u rujnu 2020. godine u Valpovu u sklopu obilježavanja 130. godina Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo. Kandidatura,  poslana još prošle godine,  prihvaćena je od strane HVZ-a, a potvrda će biti dostavljena u pisanom obliku ovih dana.

Preuzeto sa: www.valpovstina.info